Felelős munkahelyi vendéglátóként elkötelezettek vagyunk az élelmiszerpazarlás visszaszorítása mellett.
Munkafolyamataink során számos olyan iparági jó gyakorlatot alkalmazunk a beszerzési politikánktól kezdve a hatékony árurendelésen és raktározáson át az optimális termelésig, amelyek ehhez hozzájárulnak. Az el nem kerülhető élelmiszerhulladék (pl. csontok, vagy a vendégeink tányérjáról visszakerülő ételmaradék) biztonságos elszállításáról és újrahasznosításáról szerződött partnerünk segítségével gondoskodunk.
Most egy olyan láncszemet is sikerült bekapcsolnunk ebbe a folyamatba, mellyel a frissen elkészített, de nem értékesített ételeket is megmenthetjük.
Szeptemberben – a munkahelyi vendéglátási szektorban elsőként- együttműködési szerződést kötöttünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. Segítségükkel ezen ételeket szociálisan rászoruló emberekhez juttathatjuk el az élelmiszerbiztonsági szabályok maximális figyelembevételével.
Külön öröm számunkra, hogy épp az Élelmiszerpazarlás elleni kampányunk hetében tudjuk az első két projektünket elindítani partnereinkkel közösen: Tatabányán a Coloplast, Budapesten pedig a MOL Campus támogatásával indulhat el elsőként az együttműködés. Bízunk abban, hogy mind több egységünk bekapcsolásával egyre több szociális intézmény számára tudunk felajánlani ezekből az ételekből.
