Büszkék vagyunk rá, hogy a háromnapos, tizenkét csapatot felvonultató versenyről egy arany és egy ezüst minősítéssel, valamint számos különdíjjal tértek haza csapataink, öregbítve vállalatunk hírnevét.
A közétkeztetés, munkahelyi vendéglátás egy picit mindig mostohagyermeke volt az évtizedek óta tartó gasztroőrületnek. A munkahelyi “kantinok” kissé homályos sztereotípiája mintha sosem akarna kikopni a köztudatból.
Ennek a szemléletnek a formálásán dolgozik régóta a Közszöv (Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége) a hazai közétkeztető vendéglátóipari szereplőkkel karöltve, amely kezdeményezés mellé mi magunk is szívesen állunk be, teljes mellszélességgel.
A Delirest egyik alapértéke a folyamatos fejlődés iránti elkötelezettség.
Minden évben izgalommal várjuk a Közszöv aktuális versenykiírását, hiszen kollégáink számára egy ilyen versenyen való részvétel remek alkalom a hétköznapok monotonitásából való kilépésre, személyes motivációik, kalandvágyuk, szakmai fejlődésük iránti elkötelezettségük kiteljesítésére, mely tudást a versenyt követően a gyakorlatban is tudnak kamatoztatni.
A tavaly ősszel lezajlott elődöntőből mindkét csapatunk továbbjutott az országos döntőre, melynek idén is szakmánk legnagyobb hazai kiállítása, a SIRHA adott otthont március 5-7 között.
Résztvevő csapataink és sikereik a 2023-24-es Közétkeztetési Szakácsversenyen:
Delirest Szeged
Arany minősítés, a Bocuse d’Or különdíja és számos egyéb különdíj
Irányító: Lendvai Zoltán
Séfek: Gyetvai Roland, Hegedűs Sándor, Liszkai Péter
Versenymenüjük:
– Kapros túró marinált uborkával, sült kápiapaprika kocsonyán
– Egészben sült zeller, gomba és zellervariációkkal, gomba jus-vel
– Almás ravioli pirított diómorzsával, meggyes céklapürével
Delirest Savaria
Ezüst minősítés, az első nap Közönségdíja és számos egyéb különdíj
Irányító: Forster Zoltán
Séfek: Váradi Bálint, Takács Norbert, Zombó Ákos
Versenymenüjük:
– Csicsóka krémleves, rántott lágytojás, sült dió
– Céklás-gombás köleskása
– Túrógombóc, alma, tökmag
Ezúton is szívből gratulálunk a kollégáknak, és köszönjük az elhivatottságukat, azt a sok időt és energiát, amelyet a felkészülésbe fektettek!
Idén első alkalommal a versenyt kísérő közönség, azaz mi is megkóstolhattuk a menüket, így bizton állíthatjuk, hogy nem csak a szemet gyönyörködtető ételcsodák készültek, de fantasztikus ízeket is előcsalogattak a kollégáink.
Jövőre természetesen ismét ott a helyünk!