Delirest Culinary Cup 2024

Fókuszban a fenntarthatósággal, első alkalommal rendeztük meg a Delirest nemzetközi szakácsversenyét, melyen a cégcsoport négy tagországa képviseltette magát 2-2 legjobb csapatával. Öröm volt látni, mennyi tehetséges ember munkájára számíthatunk nap, mint nap a munkahelyi vendéglátásban!

Anyavállalatunk, a CEE Catering két nagyon fontos területét karolta fel a 2024. március 25-én megrendezett nemzetközi szakácsversenyünk: a fenntarthatóságot és munkatársaink, a közösség fontosságát. Célunk volt, hogy a cégcsoportban fellelhető tehetséget összehozzuk, megismertessük egymással, és kialakítsunk egy élő bárbeszédet, tudásmegosztást, mindezt napjaink egyik legfontosabb témája, a fenntarthatóság égisze alatt.

A szakácsversenyen négy tagországunk: Csehország, Szlovákia, Románia és Magyarország 2-2 csapata mérte össze tudását. Bár tudtuk, hogy magasra tették a kollégák a mércét, a kialakult színvonal abszolút túlszárnyalta minden elképzelésünket. A csapatok feladata az volt, hogy a kötelezően meghatározott, három fő alapanyag: a sertéshús, a joghurt és a méz felhasználásával, a fenntarthatóságot szem előtt tartva alkossanak kétfogásos menüt mindössze három és fél óra alatt.

Delirest Culinary Cup 2024A nemzetközi szakemberekből álló zsűri az ételek minősége mellett kiemelt figyelmet fordított a szezonalitásra, a három kötelező alapanyag innovatív felhasználására és ízharmóniájára, illetve a tálalásra is. A bírálati szempontok között a fenntarthatósági követelmény is szerepelt: az ételkészítés során minél kevesebb nyersanyag felesleg keletkezzen, és az ételek elkészítése minél kisebb energiafelhasználás útján valósuljon meg.

Ahogy azt Nyerges János, a cégcsoport egyik tulajdonosa elmondta:

“Közép-Európa négy országában összesen mintegy 250 000 főt étkeztetünk napi szinten. Mivel cégünk elhivatott a fenntarthatóság mellett, így kiemelt figyelmet fordítunk a folyamatos innovatív megoldások bevezetésére a munkahelyi gasztronómia területén is. Az élelmiszeriparban, a vendéglátásban különösen fontos a fenntartható gyakorlatok kialakítása és alkalmazása, mivel az élelmiszer előállítása, feldolgozása és szállítása önmagában is jelentős környezeti hatással jár. A régió piacvezető cégeként felelősek vagyunk azért, hogy az ételek elkészítése és kitálalása során minimalizáljuk az ökológiai lábnyomunkat, csökkentsük az élelmiszerpazarlást. Együttműködések kialakításával segítsünk helyi termelőket és fenntartható gyakorlatokat, ahol a fókuszban a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás áll.”

A verseny győztese a Delirest Slovakia East csapata lett.
A győztes ételsor:

  • Sertésszűz terrine karalábépürével, tavaszi zöldségekkel és hagymamártással
  • Cékla ravioli friss sajttal töltve, joghurt mousse eperrel, mézes tuile és fehér csokoládé por

Az eseményt, melyre kollégáink mellett partnereinket is meghívtuk, színes programok kísérték. Színvonalas előadást hallgathattunk meg Szöllősi Réka, független élelmiszer-politikai elemző és fenntarthatósági tanácsadó tolmácsolásában, megtanulhattuk a kávékészítés fortélyait, és színezőfal is szórakoztatta a megjelent vendégeket.

Köszönjük minden résztvevő kollégának, partnernek, hogy megtisztelő jelenlétével emelte a rendezvény színvonalát! Bízunk benne, hogy a hagyományteremtő szándékkal létrehozott kezdeményezés hamarosan újra megrendezésre kerülhet, hasonló kiemelkedő sikerek mellett.

A remek hangulatú eseményről videofelvétel is készült.