Email: info@delirest.hu I Tel.: +36 (1) 371 0810

Nemzetközi szakácsversenyt rendeztünk
Nemzetközi szakácsversenyt rendezett a Delirest

Fókuszban a fenntarthatósággal, 2024-ben első alkalommal rendeztük meg a Delirest nemzetközi szakácsversenyét, melyen a cégcsoport négy tagországa képviseltette magát 2-2 legjobb csapatával. Öröm volt látni, mennyi tehetséges ember munkájára számíthatunk nap mint nap a munkahelyi vendéglátásban!

Anyavállalatunk, a CEE Catering két nagyon fontos területét karolta fel a 2024. március 25-én megrendezett nemzetközi szakácsversenyünk: a fenntarthatóságot és munkatársaink, a közösség fontosságát. Célunk volt, hogy a cégcsoportban fellelhető tehetséget összehozzuk, megismertessük egymással, és kialakítsunk egy élő bárbeszédet, tudásmegosztást, mindezt napjaink egyik legfontosabb témája, a fenntarthatóság égisze alatt.

A szakácsversenyen négy tagországunk: Csehország, Szlovákia, Románia és Magyarország 2-2 csapata mérte össze tudását.

Bár tudtuk, hogy magasra tették a kollégák a mércét, a kialakult színvonal abszolút túlszárnyalta minden elképzelésünket.

A csapatok feladata az volt, hogy a kötelezően meghatározott, három fő alapanyag: a sertéshús, a joghurt és a méz felhasználásával, a fenntarthatóságot szem előtt tartva alkossanak kétfogásos menüt mindössze három és fél óra alatt.

A nemzetközi szakemberekből álló zsűri az ételek minősége mellett kiemelt figyelmet fordított a szezonalitásra, a három kötelező alapanyag innovatív felhasználására és ízharmóniájára, illetve a tálalásra is. A bírálati szempontok között a fenntarthatósági követelmény is szerepelt: az ételkészítés során minél kevesebb nyersanyag felesleg keletkezzen, és az ételek elkészítése minél kisebb energiafelhasználás útján valósuljon meg.

Ahogy azt Nyerges János, a cégcsoport egyik tulajdonosa elmondta:

“Közép-Európa négy országában összesen mintegy 250 000 főt étkeztetünk napi szinten. Mivel cégünk elhivatott a fenntarthatóság mellett, így kiemelt figyelmet fordítunk a folyamatos innovatív megoldások bevezetésére a munkahelyi gasztronómia területén is. Az élelmiszeriparban, a vendéglátásban különösen fontos a fenntartható gyakorlatok kialakítása és alkalmazása, mivel az élelmiszer előállítása, feldolgozása és szállítása önmagában is jelentős környezeti hatással jár.

A régió piacvezető cégeként felelősek vagyunk azért, hogy az ételek elkészítése és kitálalása során minimalizáljuk az ökológiai lábnyomunkat, csökkentsük az élelmiszerpazarlást. Együttműködések kialakításával segítsünk helyi termelőket és fenntartható gyakorlatokat, ahol a fókuszban a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás áll.”

Nyerges János és Szabó Szilárd, a Delirest tulajdonosai

A verseny győztese a Delirest Slovakia East csapata lett.

A győztes ételsor:

  • Sertésszűz terrine karalábépürével, tavaszi zöldségekkel és hagymamártással
  • Cékla ravioli friss sajttal töltve, joghurt mousse eperrel, mézes tuile és fehér csokoládé por
Az első Delirest nemzetközi szakácsverseny győztes főétele
Az első Delirest nemzetközi szakácsverseny győztes desszertje

Az eseményt, melyre kollégáink mellett partnereinket is meghívtuk, színes programok kísérték. Színvonalas előadást hallgathattunk meg Szöllősi Réka, független élelmiszer-politikai elemző és fenntarthatósági tanácsadó tolmácsolásában, megtanulhattuk a kávékészítés fortélyait, és színezőfal is szórakoztatta a megjelent vendégeket.

Köszönjük minden résztvevő kollégának, partnernek, hogy megtisztelő jelenlétével emelte a rendezvény színvonalát! Bízunk benne, hogy a hagyományteremtő szándékkal létrehozott kezdeményezés hamarosan újra megrendezésre kerülhet, hasonló kiemelkedő sikerek mellett.

Tekintse meg az eseményről készült felvételünket!

Böngésszen további híreink között!

Kávé, croissant, jubileumok

Központi irodánk egyik legjobb hangulatú és legnépesebb rendezvénye a havonta megrendezésre kerülő, Kávé&Croissant...

Elstartolt a Delirest új, iskolai márkája

Csehország, Szlovákia és Románia után Magyarországon is bemutatkozik a Delirest iskolai brandje, a Primirest....

Új egység a hálózatban

Megtiszteltetés számunkra, hogy november 7-től az egyik leginnovatívabb, legmagasabb minőséget képviselő kerékpárgyár,...

Séfcsere program

Delirest séfcsere programunkban a Delirest nemzetközi hálózatának tagországait hívjuk meg egymáshoz, hogy lehetőséget...

Munkába álltak a Kioskok

Szolgáltatóként legnagyobb sikerünk, ha vendégeink szívesen térnek be hozzánk nap mint nap. Ezt azonban csak úgy...

Megújult salátabár koncepciónk

A Delirest számára kiemelten fontos az egészségtudatos táplálkozás előmozdítása és vendégeink figyelmének felhívása az...

Munkahelyi menza? Gondold újra!

Vannak dolgok, amiket nem kell túlbonyolítani, és a tészta pont ilyen. Mindössze három összetevő, prémium minőségű...

Egészségvédelmi nap nyugdíjasoknak

Az egészség és annak támogatása egészségtudatos táplálkozással korosztálytól függetlenül mindannyiunk számára...

Vadonatúj promóciónk a BBQ

2023. júniusában bemutatkozott legújabb promóciónk, a BBQ. Büszkék vagyunk arra, hogy az esemény arca saját Delirest...

Elsőként az országban

Magyarországon elsőként vezettük be a Deligo mesterséges intelligencia alapú kasszáit a vendéglátásban a MOL Campus...